Aquest divendres han reobert una setantena de parcs de la ciutat, després d’un mes i mig tancats per la crisi sanitària del coronavirus. De moment, en aquests espais només s’han pogut veure famílies amb nens i amos de gossos, especialment a partir del migdia. La majoria valoren positivament la iniciativa perquè —segons afirmen— “són espais més amplis” i, d’aquesta manera, “es pot respectar la distància de seguretat amb la resta de persones”.

El manteniment dels interiors d’illa de l’Eixample

A l’Eixample, l’Ajuntament ha reobert diversos interior d’illa, com el de Sebastià Gasch. Fins aquest migdia, s’ha vist poc moviment. Els veïns afirmen que aquests espais permetran “córrer i jugar als més petits”, però critiquen la brutícia que hi ha. Una reivindicació que també fan des de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu creu que “és raonable que es vagin reobrint aquests espais”, però demana a l’Ajuntament “que només recuperi aquells on pugui garantir un bon manteniment“.

Carrers sense tanques i amb cotxes

La mesura anunciada aquest dijous per l’Ajuntament de Barcelona, com a complement del pla de mobilitat per guanyar espai públic, també preveia el tancament al trànsit de 44 carrers.  No obstant això, vials com els de Violant d’Hongria o Leiva, ambdós al districte de Sants-Montjuïc, s’han despertat sense tanques. Això ha fet que en alguns moments del matí s’hagin vist passar alguns cotxes.

Mesures Covid-19 carrers tallats