L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que a Catalunya la millor forma de fer el desconfinament és per regions sanitàries i no per províncies com planteja d’Estat en la gestió del coronavirus. Durant una entrevista a RAC1, Colau ha assegurat que “no farà falta convèncer-ne el PSOE”, perquè, segons diu, “la Generalitat només ho havia de plantejar i la predisposició és aprovar-ho així”.

“Les regions sanitàries estan funcionant bé”

Colau ha puntualitzat que el desconfinament per províncies podia funcionar en altres territoris de l’estat, però a Catalunya “és evident que no és la millor manera”. L’alcaldessa ha afegit que aquí “les regions sanitàries estan funcionant bé” i per això poden ser una “bona unitat de mesura” a l’hora de recuperar la nova normalitat.

Colau crida a la responsabilitat

En relació amb el primer dia d’activitats a l’aire lliure, Ada Colau ha fet una crida a la responsabilitat. Ha afirmat que, tot i que sempre pot haver-hi excepcions, la ciutadania està complint les normes i ha recordat que Barcelona ha reobert una setantena de parcs per facilitar les sortides. Sobre la possible recuperació de les platges, l’alcaldessa ha dit que es farà al més aviat possible, però que s’ha de ser prudent i “els preocupa el possible efecte crida” que això pugui tenir.