Collserola en bici

Davant la previsió que molts veïns del voltant de Collserola vagin a fer passejar i fer esport en aquesta muntanya, des del parc recomanen que s’eviti el primer dia d’aixecament d’algunes restriccions de l’estat d’alarma, aquest dissabte. L’objectiu de l’entitat que gestiona l’espai és evitar grans aglomeracions de persones. També es recomana no accedir-hi en horari nocturn “per minimitzar les afectacions a la fauna salvatge”.

Des del Parc s’alerta que els passejos i l’activitat esportiva “només es podran realitzar pels camins més amples de dos metres”, per poder garantir la distància entre usuaris i evitar contagis de coronavirus. A més, com que no es poden fer servir els vehicles per desplaçar-se a fer activitats a l’aire lliure, el Parc Natural de Collserola manté tancades totes les zones d’aparcament, així com les àrees de lleure i estada. També seguiran tancats “fins a nou avís” tots els equipaments d’informació, ús públic, educació ambiental, restaurants i allotjaments.

Collserola passeig

Els efectes dels últims temporals

Els responsables del parc també recorden que a causa dels últims temporals de pluja, hi ha diverses zones de Collserola malmeses, i per això hi ha alguns trams tancats al pas. L’objectiu principal és retirar els arbres per mantenir oberta la xarxa bàsica de prevenció d’incendis, però els usuaris que s’hi acostin han de vigilar perquè es poden trobar esllavissades, esvorancs i arbres i vegetació a terra.