(ACN) Els sindicats USTEC-STEs, Intersindical-CSC, ASPEPC-SPS, UGT i CGT han emès un comunicat conjunt en què demanen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i fan una crida a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa a no obrir els centres sense tenir garantides les condicions de seguretat. Al seu parer, és “totalment irresponsable” la tornada als centres en aquestes condicions, com també ho és, diuen, no haver negociat el pla de reobertura. Aquest dimecres, quan es va donar a conèixer el pla, els representants dels docents ja s’hi van mostrar molt crítics.

Per això demanen que Bargalló marxi, “perquè ha demostrat que ni escolta els treballadors, ni els seus representants ni els seus propis serveis de prevenció”. Segons els sindicats, el conseller “deriva totes les responsabilitats en les direccions, el professorat i el personal d’atenció educativa”. La “incapacitat de negociació” del Departament d’Educació, avisen, “deixa en vulnerabilitat” els treballadors, els alumnes i la salut pública en general. Recordem que aquest dijous el conseller d’Educació s’ha mostrat obert a modificar “alguns aspectes del pla”.

El comunicat assenyala que el pla no concreta suficientment com haurà de desenvolupar-se la tornada als centres i amb quins recursos, “deixant a l’arbitri de les direccions l’última concreció atenent a l’autonomia de centres”. En aquest punt, els sindicats han alertat que les direccions estan “desbordades amb una quantitat de feina ingent”, perquè al mateix temps que es preveu la reobertura del centres en la fase 2, també s’han de posar a treballar per organitzar de la millor manera el curs vinent.

CCOO no signa el comunicat

Per la seva part, CCOO ha explicat que comparteix part dels continguts del comunicat i també lamenta la falta de negociació, però creu que demanar la dimissió de Bargalló ara no és la millor estratègia, perquè el que necessita ara el departament és estabilitat, i no un canvi d’equip. També creu que els sindicats s’han de responsabilitzar de les seves mesures de pressió, i no externalitzar-les a les direccions dels centres. El sindicat exigeix la rectificació del pla i que es negociï amb els sindicats, també en l’àmbit de les universitats i per a l’escola concertada i el sector del lleure.