Els col·lectius convocants de les concentracions “Recuperem els carrers”, entre els quals hi ha la CUP, denuncien que en la crisi del coronavirus s’està impedint el dret a reunió i manifestació i que hi ha “doble vara de mesurar” en la tolerància a les protestes depenent del signe ideològic. Es queixen que en totes les convocatòries que s’han fet s’ha demanat l’ús de mascaretes i respectar la distància de seguretat.

Els convocants de “Recuperem els carrers” han denunciat la detenció d’una manifestant dimarts a la plaça de la Vila de Gràcia per part dels Mossos d’Esquadra i l’impediment de la protesta. Asseguren que les concentracions s’havien de produir “de forma totalment normal, però van ser violentades per dispositius policials que les van impedir”.

Justament aquest dimecres es van tornar a fer convocatòries en sis barris de la ciutat, la més nombrosa va ser la de Gràcia, i en aquesta ocasió sí que es va poder celebrar. La protesta defensava “una sortida de la crisi al servei de les classes populars”.

Aquesta denúncia s’ha fet pública en un manifest titulat ‘Ens hi van els drets, ens hi va la vida’, signat per diversos col·lectius i organitzacions anticapitalistes. En el text, es vol exigir als diferents responsables governamentals “el màxim respecte als drets i les llibertats civils”, i alerten que la crisi sanitària no pot ser un argument per no garantir-los.

Nova crida a seguir amb les mobilitzacions

Les organitzacions han convocat una nova concentració per dimarts 26 i, per als propers dimarts, “a totes les places de barris i ciutats” per defensar “els drets i les llibertats” i “perquè aquesta crisi no la paguin els de sempre”.