Carril vianants via Laietana

Els treballs de la via Laietana per donar més espai al vianant durant la desescalada del coronavirus avancen a bon ritme. L’Ajuntament va començar les obres diumenge i aquest dijous ja s’ha pogut veure com quedarà l’ampliació de les voreres amb pintura. També s’hi han instal·lat pilones per garantir la seguretat dels ciutadans, ja que el carril bus passa just pel costat de la nova zona de vianants. Com ja ha fet a altres carrers de la ciutat, el consistori ha senyalitzat un dels carrils de circulació perquè els vianants hi puguin caminar.

Carril vianants via Laietana

Només un carril pel vehicle privat

Aquesta intervenció forma part del pla de mobilitat per guanyar espai públic durant la desconfinament. En el cas de la via Laietana, s’ha redissenyat la distribució de la calçada. A banda del carril que guanyen els vianants, també hi haurà un espai destinat a la circulació d’autobusos i un altre per vehicles particulars i bicicletes, en cada sentit.

Crítiques de l’oposició

El portaveu del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, va criticar fa uns dies la nova distribució de l’espai de la via Laietana. “La sensació és que hem guanyat poc espai”, va assegurar Coronas, que també va considerar que el consistori havia perdut l’oportunitat de fer una reforma més ambiciosa.