(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que el pla de reobertura dels centres educatius a mesura que s’entra en fase 2 és “modificable en alguna cosa“. A més, ha ofert a sindicats i comunitat educativa en general “treballar conjuntament” el del setembre. En declaracions a TV3, Bargalló ha explicat que una de les coses que es podrien canviar de cara al juny és reduir la ràtio d’alumnes permesos de tres a sis anys, que és de 13 per aula, ja que han rebut un “neguit molt majoritari que segurament és raonat”. Sobre les crítiques rebudes, ha indicat que no es pot arribar a acords amb tots els agents però ha expressat la seva voluntat d’assolir “el màxim consens amb la màxima gent possible”.

Contactes amb els sindicats de cara al setembre

Sobre les crítiques dels sindicats de professors, ha assegurat que el que se’ls demana de cara al juny “no és que ho facin tot a la vegada”, sinó “de manera gradual” i amb l’ajuda de la inspecció i els serveis territorials. “És fàcil? No, però estem en moments difícils“, ha manifestat.

Bargalló ha negat que s’hagi anat tard en la presentació del pla i ha reiterat que van rebre les indicacions sanitàries per part del Govern espanyol dijous passat al vespre. A més, ha indicat que en la comunitat educativa hi ha “opinions molt divergents” i mentre uns consideren que al juny haurien de fer més, d’altres els diuen que menys. “Hem de vetllar no per un sector de la comunitat educativa sinó per tota”, ha reblat. Així, ha estès l’oferta de treballar conjuntament el pla del setembre als grups parlamentaris, amb qui mantindrà una reunió aquest divendres.

Bargalló ha afirmat que els centres són diferents i que Educació el que ha de fer és “marcar els límits del que es pot fer i el que no es pot fer” i han de ser els centres els que hauran de veure “què poden fer“. Bargalló ha indicat que, si les acaben de tancar aquest dijous, els centres acabaran de rebre les instruccions avui mateix.

Sobre les mesures de protecció per a professors i alumnes i, en concret, sobre les mascaretes, ha insistit que Educació seguirà “estrictament” els criteris que marquin les autoritats sanitàries.