El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha assegurat que en cas que la gent no segueixi les normes per anar a les platges de Barcelona en plena desescalada s’haurà de tornar a restringir-ne l’accés. “Si arribem a la conclusió que les ganes de gaudir de la platja són més fortes que la restricció haurem de fer marxa enrere”, ha afirmat.

En el primer dia de reobertura es van detectar molts ciutadans que s’hi van acostar per prendre el sol i la Guàrdia Urbana els va haver d’avisar que no es podia fer. Només està permès anar a la platja en la franja horària que toca a cada grup d’edat i per passejar i fer esport. En cap cas està permès el bany recreatiu ni tampoc prendre el sol.

Trilla: “Això no pot ser així de cap de les maneres”

En el mateix sentit de Badia s’hi ha referit Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic. “Això no pot ser així de cap de les maneres”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Trilla ha dit que no es poden repetir les imatges de les platges barcelonines captades aquest dimecres.

Trilla es mostra esperançat que a mesura que passin els dies “la gent es vagi conscienciant” sobre com s’ha d’actuar a les platges i ha reconegut que les imatges d’aquest dimecres són les del primer dia. Per això, ha reclamat “prudència” i conscienciar-se de cara a l’estiu. “Cal anar-se acostumant perquè això no pot ser”, ha insistit.