La segona nit de macrobotellada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina ha acabat amb 22 persones detingudes i 43 ferits, xifres que el sindicat de caps i comandaments de la policial local de Catalunya (Sicpol) considera que “han traspassat totes les línies vermelles”. El portaveu de l’entitat, Valentín Anadón, assegura que “és una situació inèdita” i afegeix: “Estem davant d’una autèntica crisi de seguretat, més enllà del fenomen de les macrobotellades. És un problema d’ordre públic”.

Aquesta qüestió (la del problema d’ordre públic) també ha estat reconeguda tant per part de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com del tinent de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

“Calen decisions polítiques”

Anadón insisteix que no tenen “el suport dels polítics” i demana a les administracions que posin “fil a l’agulla” per repensar el sistema policial, ja que afirma que la legislació actual “està desfasada”: “Calen decisions polítiques, no policials”. Per això, demanen seguretat jurídica i materials adients per poder fer front a les situacions amb què es troben.

El portaveu del sindicat també alerta que cada vegada detecten més actuacions organitzades contra els agents de policia i denuncia: “Hem d’anar a fer front a situacions sense tenir competències en ordre públic, amb molt pocs efectius i sense el material necessari”.

El sindicat, partidari de reobrir l’oci nocturn

A més, des del sindicat Sicpol plantegen la possibilitat de col·laborar amb entitats de seguretat privada o bé mancomunar els cossos de Policia Local d’alguns municipis per tal de reforçar les plantilles. També apunten que reobrir l’oci nocturn podria ajudar a controlar les festes il·legals.