Motos i bicicletes cremades, vidres trencats i semàfors i senyals viàries submergides a les fonts de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Així s’ha llevat avui el barri del Poble-sec de Barcelona, després d’uns fets que els veïns i comerciants asseguren que no tenen precendents. A això cal sumar-hi les botigues saquejades durant la matinada al barri d’Hostafrancs, on els comerciants denuncien haver patit pillatges i atacs la segona nit de botellots a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Bars i restaurants de la zona expliquen que es van veure obligats a tancar els establiments abans d’hora per por a atacs a les terrasses i interiors. “Vam haver de tancar les portes perquè ens estaven agredint. Tiraven llaunes i ampolles”, ha explicat a betevé la propietària d’un restaurant de la Creu Coberta. Veïns i comerciants asseguren que van passar por. “No havíem vist mai una cosa igual. Hi havia una desbancada de gent que només volia trencar i fer malbé. Vam passar por”, ha explicat una veïna.

“Vam passar por perquè ens seguien increpant”

Els propietaris de la botiga Ros, a la Creu Coberta, expliquen que, de matinada, van sentir sorolls forts. Es van desplaçar fins a la botiga i van veure com grups de joves estaven trencant els vidres de l’aparador i s’enduien la roba que hi havia exposada. “Els vam demanar que paressin. Vam passar por, perquè ens seguien increpant”, ha explicat Cristina Ros, una de les propietàries.

saquejos Creu Boberta macrobotellot

Ada Colau: “Això no es pot tornar a repetir”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat durant el matí de dissabte les zones afectades i ha parlat amb alguns dels comerços que van ser objecte de pillatges. “Estaven trasbalsats. Hi havia grups que han destrossat vitrines dels negocis. Una de les famílies era dins i ha passat moltíssima por.” Colau ha declarat que aquests actes “són inacceptables i que no es poden tornar a repetir”.