El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, adverteix que les macrobotellades que s’han celebrat les nits de dijous i divendres a l’avinguda de la Reina Maria Cristina són “un problema clarament d’ordre públic” i que no tenen res a veure amb “la situació d’ocupació massiva de l’espai públic aquest estiu, amb botellades al carrer”. Per això, ha anunciat que hi haurà canvis en el dispositiu policial d’aquesta propera nit i matinada per evitar que es produeixin aquests aldarulls.

Així ho ha declarat en una compareixença que ha fet conjuntament amb Jordi Martí, regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, per valorar com han transcorregut les activitats d’aquests dos primers dies i també de les nits, en què s’han vist aquestes macrobotellades a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. De fet, aquesta matinada hi ha hagut aldarulls que han acabat amb destrosses a cotxes, el recinte de Fira de Barcelona i el mobiliari urbà, i amb diversos ferits.

20 detinguts i 43 assistències sanitàries

Batlle ha informat que en total hi ha hagut 20 persones detingudes pels aldarulls i que s’han fet, com a mínim, 43 assistències sanitàries. Tres de les persones ateses pels serveis mèdics presentaven lesions greus; 23, ferides menys greus, i 17, lesions lleus. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat també ha destacat que hi ha 13 persones ferides per arma blanca. La Guàrdia Urbana calcula que a Maria Cristina, la plaça d’Espanya i els entorns van arribar a acumular-s’hi 40.000 persones.

El titular municipal de Seguretat ha explicat que dos vehicles de la Guàrdia Urbana van ser cremats durant els aldarulls, així com altres vehicles estacionats a la zona, contenidors i vegetació de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Segons Batlle, els incidents van començar després que la Guàrdia Urbana assistís una persona ferida en haver estat apunyalada.

“Ha estat una explosió d’incivisme”

“Ha estat una explosió d’incivisme“, ha dit Batlle, que també ha dit que va haver-hi llançament d’objectes contundents contra els agents de la policia. En qualsevol cas, Jordi Martí ha volgut deixar clar que la macrobotellada no té “cap connexió” amb la pròpia festa de la Mercè perquè l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la plaça d’Espanya eren espais que “no estaven dins la programació”.

En qualsevol cas, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra estan reunits per planificar l’actuació policial d’aquesta propera nit i matinada, en què es preveuen més botellades a la zona. Batlle ha dit que el dispositiu obeirà “criteris estrictament operatius”. El tinent d’alcalde ha fet una crida al “civisme” de la ciutadania.