braç amb bandera LGTBI
foto: Clara Soler Chopo

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat dos espais per sensibilitzar, prevenir i atendre la violència masclista i LGTBI-fòbica durant les festes de la Mercè. Un d’aquests punts d’informació està situat a l’Estadi Olímpic de Montjuïc i l’altre, a la Plataforma Marina del Fòrum. És una iniciativa que s’ha dut a terme en edicions anteriors de les festes de la Mercè i també en altres esdeveniments, com les festes de Gràcia.

A més dels dos espais d’assessorament, hi haurà dues parelles de professionals itinerants al voltant de cada punt. En cas de necessitat, l’equip activarà el protocol d’actuació coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció, així com amb la resta del personal municipal implicat en l’organització dels diferents esdeveniments.

Estableixen itineraris segurs als espais de la Mercè

La Guàrdia Urbana de Barcelona també ha establert itineraris segurs que faciliten una sortida ordenada i segura de les zones de les Festes de la Mercè i el desplaçament de les persones cap al transport públic, per tal de prevenir violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

L’Observatori contra l’Homofòbia també ha posat en funcionament un servei d’atenció telefònica contra les agressions LGTBI-fòbiques durant les festes.