Antonio Franco, director fundador d”El Periódico‘, ha mort als 74 anys víctima d’un càncer que patia des de feia 10 anys. Així ho ha confirmat aquest mateix mitjà de comunicació i també el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Franco va col·laborar durant un temps a betevé i també va impulsar l’edició catalana d”El País’. També va ser director del setmanari ‘El Maresme’ i entre 1969 i el 1978 va treballar a ‘Diari de Barcelona’, d’on en va ser subdirector.

El Col·legi ha lamentat “profundament” la mort del periodista i ha volgut enviar el seu condol a familiars i amics.

Franco va rebre diversos premis

Durant la seva trajectòria, Franco va rebre diferents guardons com el premi Ortega y Gasset de periodisme (2008), el premi Antonio Asensio (2007), la Creu de Sant Jordi (2006), el premi Ciutat de Barcelona (2004) o el Luca de Tena (2000).

A banda del Col·legi de Periodistes, també ha transmès el seu condol el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha subratllat que Franco era “un gran del periodisme” i ha destacat que “va dedicar la seva vida a aquesta professió, des d’on va explicar la realitat amb honestedat, rigor i compromís”.