Concert Oques Grasses Share Festival 2021

A partir d’aquest dijous Catalunya pot acabar totes les activitats a la una de la matinada. Fins ara havia transcendit que la restauració podria allargar el servei mitja hora més, però, segons la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, aquesta extensió horària beneficia també tota la resta d’activitats que estaven obligades a tancar a les 0.30 h, que són:

  • activitats culturals i esportives
  • botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres
  • salons de jocs, casinos i sales de bingo
  • serveis de restauració, inclosos la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili

En el cas del’oci nocturn, permès només en exteriors, l‘horari passa a ser fins a les 3 h, amb restriccions com la prohibició de ballar o l’obligatorietat de dur mascareta, sempre que no s’estigui consumint.

Les terrasses recuperen els horaris anteriors a la pandèmia

Amb la modificació horària, els bars i restaurants podran rebre clients, a tot estirar, fins a la una de la matinada. I tenen mitja hora addicional per desallotjar l’espai.

Pel que fa a les terrasses, a la ciutat de Barcelona l’horari tornarà a ser el que hi havia abans de la crisi sanitària: de diumenge a dijous a mitjanit, i divendres, dissabte i vigílies de festius, a la 1 h, quan ha d’estar tancada (sense clients). En altres municipis l’horari de les terrasses pot ser diferent.

Catalunya tancava a les 0.30 h des del juliol

Ho ha decidit el govern de la Generalitat, vista l’evolució de les dades epidemiològiques i els índexs de vacunació entre la població. Des de mitjans de juliol, totes les activitats estaven obligades a finalitzar a les 0.30 h. L’objectiu de la restricció era aturar l’esclat de contagis de la cinquena onada, atribuïda a la variant delta. La relaxació d’aquesta mesura arriba després que s’hagin suprimit altres restriccions com ara la de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones. També s’han relaxat les condicions per fer castells.