L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina per valorar les macrobotellades que s’han produït a la zona les dues darreres nits, sobretot la matinada de divendres a dissabte, quan hi ha hagut aldarulls. Colau ha assegurat que s’ha produït un “salt d’escala” amb les darreres aglomeracions i ha lamentat el “vandalisme” d’aquesta nit. “Això no es pot tornar a repetir”, ha dit contundentment l’alcaldessa, que ha demanat un reforç policial per evitar que aquest “precedent” es repeteixi aquesta nit.

Colau ha visitat aquest matí els entorns de la plaça d’Espanya i també el punt de vacunació del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, el qual ha patit danys durant els incidents. L’alcaldessa ha assegurat que hi ha hagut grups de persones que han entrat dins de diversos establiments comercials de la zona per robar i fer-hi destrosses. Ha explicat que alguns comerciants estaven “trasbalsats” i “amb por” pel que s’han trobat aquest matí als negocis, fet que ha qualificat d'”inacceptable”.

“Cal fer tot el que està a la nostra mà”

En aquest sentit, Colau ha insistit a treballar amb Interior en un “dispositiu distint” per evitar que aquesta nit es torni a produir una “situació d’ordre públic greu”. “Cal fer tot el que està a la nostra mà”, ha dit.

En qualsevol cas, ha volgut desmarcar els incidents de les Festes de la Mercè 2021 perquè l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la plaça d’Espanya no són enguany espais d’activitats.

Collboni: “Sobrepassa les competències de la GUB”

El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha coincidit a dir que falten més recursos per evitar incidents nous i ha afegit que aquest problema d’ordre públic i seguretat sobrepassa les competències de la Guàrdia Urbana. “Sota cap concepte podem acceptar les agressions físiques ni els actes vandàlics que causen danys a l’espai públic, comerços i béns de particulars”, ha dit en un tuit.