símptomes òmicron covid maig 2022

Has donat positiu de covid i no saps de quina variant has estat contagiat? L’òmicron és majoritària des de fa setmanes a Catalunya i ha guanyat el terreny a la delta, ja que té una capacitat de contagi molt més alta. Ara han aparegut diversos subllinatges, com l’òmicron sigil·losa o la deltacron, així com variants noves com la XE. Ara bé, l’òmicron original continua sent la que més contagis provoca. Com totes les anteriors, si et contagies d’aquesta variant pots patir símptomes de la covid.

Quins símptomes pot presentar una persona malalta de covid amb la nova variant òmicron? Es pot distingir de la delta? És més greu? T’expliquem quin són els símptomes de la covid ara, el maig del 2022.

Els símptomes de l’òmicron i la delta

Els símptomes de l’òmicron no són tan fàcils de distingir de la variant delta, que era la majoritària fins a finals del 2021. Segons va explicar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, els símptomes de la variant òmicron i la delta són molt similars i s’assemblen als d’un refredat. Entre els més comuns, hi ha:

  • mal de gola
  • congestió nasal
  • cansament

Algunes persones, però, també han experimentat febre.

Sembla, però, que amb la variant òmicron no s’estan veient tants casos de pèrdua de l’olfacte i el gust. “La simptomatologia normalment és lleu o, com a màxim, moderada“, va afurnar Cabezas.

Una variant més contagiosa que la delta

La variant òmicron és majoritària a Barcelona i a Catalunya. Es pot afirmar que aquesta mutació de la covid és que és més contagiosa que la delta. Això ha fet que s’hagin registrat pics de contagi que no s’havien vist en tota la pandèmia.

Una altra de les conclusions a les quals s’ha arribat és que els anticossos generats per les vacunes i per la infecció amb altres variants no són tan efectius contra l’òmicron, si bé es recomana injectar-se la tercera dosi del vaccí per tenir més protecció, ja que continua prevenint contra el risc d’emmalaltir greument.