Portal de l'Àngel ple de compradors aquest dilluns

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, assegura que la variant òmicron és la majoritària a Barcelona. “Estem per sobre del 50 %”, ha afirmat en una entrevista a RAC1, on també ha dit que no passa el mateix en altres zones de Catalunya. Segons les dades que ha facilitat Cabezas, a l’Hospital Vall Hebron ja s’estan seqüenciant un 55 % de contagis d’òmicron.

L’evolució dels contagis de la variant òmicron ha estat explosiva. Fa menys d’una setmana representaven el 25 % del total, i ara la xifra ja s’ha doblat. Tot i que la variant òmicron ja és majoritària a la ciutat pel que fa als contagis, això no es tradueix a les hospitalitzacions. “Ara podríem dir que els hospitalitzats són sobretot de la variant delta”, explica la responsable de Salut.

Optimisme pels estudis recents sobre òmicron

Sobre els estudis recents que s’han fet a Sud-àfrica i el Regne Unit, Cabezas creu que permeten ser “una mica optimistes”, i que demostrarien que els contagis amb la variant òmicron són “menys severs”. Tot i que apunten que la variant té un cert escapament de les vacunes, la responsable de Salut Pública també posa en relleu que els casos que s’estan veien són “majoritàriament” menys greus.