L’explosió de la variant òmicron continua deixant registres disparats pel que fa als casos de covid-19 a Barcelona. La ciutat ha superat el rècord de contagis detectats en un sol dia. Aquest dimarts, 21 de desembre, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha confirmat 3.209 positius en només 24 hores. Els 3.000 casos diaris no s’havien sobrepassat en cap moment anterior de la pandèmia. De fet, l’últim pic va ser en la cinquena onada, amb 2.977 casos el 12 de juliol.

Si aquest dijous era Catalunya la que marcava un nou rècord de contagis, ara és el torn de Barcelona. Amb les dades més recents facilitades per Salut Pública, els gràfics dibuixen un nou pic de més de 3.200 positius, corresponents a dimarts. Cal tenir present que les xifres de casos confirmats acostumen a ser més elevades a principis de setmana. També es tracta de dades provisionals, que poden augmentar, ja que els laboratoris notifiquen positius nous amb cert retard. Per tant, aquest nou registre màxim podria ser més elevat a l’endemà.

Aquesta situació també ha fet catapultar la mitjana diària de casos confirmats al desembre, que era inferior al miler. De l’1 al 24 de desembre, cada dia s’han detectat a Barcelona 1.060 positius nous. Aquesta mitjana era de 150 persones al novembre.

En quatre dies se superen els casos setmanals

Pel que fa al balanç setmanal, en la setmana en curs, amb dades de dilluns a dijous, ja s’han superat els contagis de l’anterior. Concretament, s’ha notificat 9.141 casos del 20 al 23 de desembre. A més, cal tenir present que les dades són provisionals i que poden ser més elevades en dies posteriors.