tests antígens farmacies preu com funcionen

Els tests d’antígens a les farmàcies es poden comprar sense recepta mèdica des de fa mesos. Amb la sisena onada i l’explosió de casos per la variant òmicron, més transmissible, moltes farmàcies van esgotar les existències d’aquestes proves ràpides a l’inici del 2022 i va produir-se una escalada de preus, que després, van regular-se.

T’expliquem quin preu tenen els tests d’antígens a les farmàcies i com funcionen aquestes proves ràpides.

Preu dels test d’antígens: 2,94 €

Des del 15 de gener, el preu dels test d’antígens a les farmàcies és de 2,94 euros com a màxim. Així ho va aprovar el Govern espanyol, després que en les setmanes prèvies es disparés el preu d’aquestes proves. Coincidint amb el Nadal i la sisena onada de la covid, la demanda de test d’antígens va augmentar entre un 500 i un 700 %. Això va provocar que moltes farmàcies es quedessin sense estoc i, també, un augment dels preus.

Ara, les farmàcies poden posar el preu que vulguin als tests d’antígens sempre i quan cada prova no superi els 2,94 €.

Com funciona el test d’antígens de la farmàcia?

Aquests tests permeten obtenir un resultat diagnòstic de coronavirus en 15 minuts, tot i que la seva fiabilitat és menor que la de la prova PCR. El procediment és diferent dels tests d’anticossos, que utilitzaven una gota de sang. Aquesta prova d’antígens a les farmàcies funciona recollint un mateix la mostra del nas amb un bastonet.

En cas de donar positiu, ja no cal comunicar el resultat al teu CAP o al 061. Tampoc no se’t gestionarà la baixa mèdica per covid si tens símptomes lleus o ets asimptomàtic, sinó que el metge només l’emetrà si et trobes malament.