noia vacunant-se

El Ministeri de Sanitat s’ha fixat un calendari d’objectius per accelerar l’administració de la tercera dosi de la vacuna de la covid. Segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, el Govern preveu que un 80 % dels majors de 60 anys hagin rebut la dosi de reforç abans que s’acabi el 2021. Actualment, a Catalunya, un 70 % de la població d’aquesta franja d’edat ja ha rebut aquesta vacuna.

El Ministeri també es marca la fita que el 80 % de la població d’entre 50 i 59 anys tinguin la tercera dosi la setmana del 24 de gener de l’any vinent, i que la franja de 40 a 49 anys assoleixi aquest objectiu la primera setmana de març. Justament, la vacunació per a les persones de 40 a 49 anys encara no està oberta, tot i que la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que s’habilitarà en “els propers dies”.

Darias assegura que el nou calendari de vacunació que s’ha marcat el Govern és “ambiciós”, però que l’estat ho pot aconseguir. “Ja ho hem fet abans”, afirma. La ministra considera “fonamental” accelerar l’administració de terceres dosis davant de l’increment de casos de la variant òmicron, més transmissible.

Els nens, vacunats amb pauta completa a la primavera

El Ministeri també s’ha marcat un calendari d’objectius pel que fa a la vacuna dels nens d’entre cinc i 11 anys. El Ministeri espera que la setmana del 7 de febrer ja hagin rebut la primera dosi el 70 % dels nens, i que la setmana del 28 d’abril ja tinguin la segona. Actualment, a Catalunya hi ha uns 60.000 nens d’aquesta franja d’edat que ja han rebut la primera dosi del vaccí.

90 milions de vacunes el 2022

El Govern assegura que hi ha vacunes per a tothom. Segons la ministra, a banda de les reserves de cada comunitat autònoma, l’estat té vuit milions més de vacunes a la nevera. A més, s’han contractat 90 milions de vacunes per al 2022. “Hi ha un objectiu, hi ha vacunes, hi ha determinació i compromís”, ha sentenciat Darias.