La irrupció de la variant òmicron ha provocat que se superin els registres de contagi de les anteriors onades a Catalunya, i el 20 de desembre del 2021 s’ha assolit la xifra més alta de positius per covid de tota la pandèmia: Salut ha notificat 10.607 casos de coronavirus en un dia. És el rècord des que la covid va arribar a Catalunya, i ha superat els 10.058 casos notificats el 12 de juliol del 2021. Els 10.607 casos de dilluns passat, 20 de desembre, ja s’han convertit en la xifra més alta en gairebé dos 2 anys de pandèmia.

La xifra de contagis sempre és més alta els dilluns (el 12 de juliol també va ser dilluns), per l’efecte “cap de setmana”, ja que durant els dissabtes i diumenges es comuniquen menys positius de covid. En les últimes dues setmanes, en tots els dies feiners, la xifra de positius diaris supera els 6.000 casos.

Una sisena onada que també impacta a les UCI

Catalunya ja ha superat els 350 pacients ingressats a les UCI. Durant la cinquena onada, aquesta xifra es va assolir per primera vegada una setmana després del 12 de juliol, quan es van notificar els més de 10.000 casos de covid en un dia. El pic de pacients greus de l’última onada va arribar el 7 d’agost, quan es van fregar els 600 pacients a les UCI catalanes. També cal tenir present que la majoria d’infectats a l’estiu eren joves i la pressió als hospitals no va ser tan elevada.