infermera residencia acompanya avia vacunes
Foto: Mariona Gil

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha estat contundent a l’hora de defensar la importància de les vacunes contra la covid-19. “Què ens passaria si no tinguéssim la vacuna? Doncs miri, que estaríem tots morts”, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha explicat que les vacunes no són l’antídot perfecte, però que són el que tenim i és molt eficient per reduir la mortalitat per coronavirus.

“La vacuna és molt, molt, molt efectiva per protegir de la gravetat, de l’ingrés a l’hospital i de l’UCI. Vacunar-se baixa fins a sis vegades el risc d’acabar a l’hospital i l’UCI“, ha subratllat Craywinckel.

“Ningú no qüestiona el cinturó de seguretat i hi ha víctimes de trànsit”

La responsable del CatSalut ha volgut fer un paral·lelisme amb una altra mesura de protecció acceptada per tothom, tot i que no és infalible. “La gent no qüestiona el cinturó de seguretat, i hi ha víctimes de trànsit. El que passa és que amb el cinturó se’n moren dos i sense cinturó se’n moririen molts més”, ha resumit.

Craywinckel també ha defensat la importància de vacunar els infants: “La capacitat protectora, de tallar la transmissió del virus, i la baixa taxa d’efectes secundaris en infants fa que estigui altament recomanada”, ha conclòs.

El viròleg, Xavier Abad, ridiculitza Craywinckel

El viròleg, Xavier Abad, ha criticat Craywinckel en una piulada de Twitter. Abad diu que la sentència que ha fet la directora del CatSalut és una frase “gairebé imbatible”. Abad la ridiculitza i afirma: “No confonguem l’educació amb la intel·ligència. Pots tenir un post doctorat, però seguir sent un idiota”.