infermers coronavirus

El Departament de Salut ha adoptat un conjunt de mesures per facilitar la contractació de professionals amb l’objectiu de reforçar el sistema sanitari davant la sisena onada que ha provocat la variant Òmicron. Segons ha confirmat el departament en una nota de premsa la intenció és que “les entitats proveïdores de serveis sanitaris poden contractar estudiants dels graus d’infermeria i medicina dels dos darrers anys de formació”.

Aclareixen que el contracte “ha de preveure de forma expressa que les funcions que desenvoluparan seran d’auxili sanitari, en qualitat de suport i sota la supervisió d’un professional de la salut, és a dir, en les mateixes circumstàncies que realitzen les seves pràctiques clíniques”.

Així s’indica en una resolució del Departament de Salut que entrarà en vigor des de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat fins al 16 de gener del 2022, a partir de la qual no es poden fer noves contractacions, si bé els contractes ja formalitzats poden esgotar la seva vigència.

Els estudiants ja es poden inscriure

Salut ha detallat que els estudiants que vulguin es poden inscriure a través d’un formulari que s’ha difós a través dels deganats de les facultats i que posteriorment es gestionarà des de les diferents regions sanitàries en funció de les necessitats. Segons el departament, en 24 hores s’han rebut més de mil sol·licituds a la Direcció General de Professionals del Departament de Salut. Creuen que aquesta és la “una nova gran mostra de solidaritat de l’àmbit universitari amb el sistema de salut i la ciutadania”.

Amb aquesta mesura, es vol facilitar la contractació per reforçar les plantilles dels hospitals, de l’atenció primària, així com també de l’atenció intermèdia o sociosanitària.