Minut de silenci durant el lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona 2021
Minut de silenci durant el lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona 2021

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dimarts les Medalles d’Honor de Barcelona 2021. L’acte ha estat marcat pel minut de silenci inicial en memòria dels quatre morts en l’incendi d’un local a la plaça de Tetuan. El lliurament del guardó ha estat marcat pel paper que han tingut el veïnat i les entitats durant la pandèmia de la covid-19, com va passar també en l’edició anterior.

Segons el mateix consistori, les medalles valoren “la tasca en la lluita contra la covid-19 i són una representació de la societat barcelonina, de com ha fet front a aquesta crisi i dels valors que ha fet falta posar en joc”. La presidenta de la Federació Salut Mental Catalunya, Enriqueta Vidal, ha parlat en noms de tots els medallistes.

En la present edició, 18 medalles han estat concedides a entitats i set, a particulars. Les entitats guardonades són: Federació Salut Mental Catalunya, Xarxa dels Drets dels Infants, Coordinadora Familiars de Residències 5+1, Transports Metropolitans de Barcelona, Institut Municipal de Serveis Socials, Equips d’Atenció Primària de Ciutat Vella, equip femení absolut de waterpolo del Club Natació Atlètic-Barceloneta, Associació Hèlia, Fundació Mans a les Mans, menjador social El Pa de Sant Oleguer, La Gleva Teatre, Club d’Escacs Tres Peons, Carmel Comerç, Casals Comunitaris d’Horta-Guinardó, Unió de Comerciants del Passeig de Fabra i Puig Fabra Centre, Club de Futbol Muntanyesa, Associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) i AV Verneda – Via Trajana.

Les particulars són: Sra. Irene Beltran Ruiz, Sr. Lluís Llanas Rigol, Sra. M. Dolors Estivill Martínez, Sra. Flora Miserachs, Sr. Víctor Nubla, Sra. Magdalena Juvé i Escriu i Sr. Miquel Mateu Ballesté.