La Judit va arribar dijous, 25 de novembre, a Marràqueix, al Marroc, amb un vol de Tap Air Portugal i tenia programada la tornada a Barcelona el dia 3 de desembre. Aquesta barcelonina es va posar en alerta després de veure un tuit publicat, diumenge passat, per l’aerolínia Royal Air Marroc que anunciava la suspensió de tots els vols del país, tant d’entrada com de sortida. Ella, juntament amb un grup de més de 200 espanyols, fan mans i mànigues per trobar una solució, que l’ambaixada d’Espanya ja ha començat a gestionar.

La solució del consolat

La Judit explica que tan bon punt es va anul·lar el seu vol es va traslladar a l’aeroport de Marràqueix. Aquí va poder contactar amb més persones que es trobaven en la mateixa situació i finalment van crear un grup de WhatsApp amb més de 200 persones afectades. Uns quants es van dirigir al consolat, que d’entrada, assegura la Judit, els va recomanar que organitzessin una manifestació a les portes de l’aeroport. Aquesta opció no va convèncer ningú i finalment el consolat va optar per recollir les dades personals de totes les persones del grup en espera d’alguna solució. En les últimes hores sembla que ja ha arribat gràcies a l’ambaixada d’Espanya al Marroc, que ja ha programat vols els dies 2, 4, 7, 9 i 11 de desembre, des de Casablanca, a través d’Iberia. L’aerolínia ja ha informat els afectats que els passatgers que ja tenien comprat un bitllet de tornada amb ells tindran prioritat.

Ni per mar ni per terra

La Judit ha intentat totes les vies per mirar de sortir del Marroc però cap opció és ara mateix factible. No es poden agafar ferris ni tampoc creuar la frontera per mirar de volar des de Tunísia. Segons la Judit, ara mateix França està repatriant els seus ciutadans i confia que la solució dels vols proposada pel consolat sigui l’opció definitiva.

Alguns interrogants per resoldre

La Judit és conscient que, si ha de passar més dies dels previstos a Marràqueix, caldrà trobar un lloc on passar la nit. Juntament amb altres viatgers ja estan mirant la possibilitat d’agafar un apartament que els permeti cuinar i dormir, en espera que se’ls programin alguns dels vols que surten des de Casablanca.