El club d’escacs Tres Peons està d’enhorabona per partida doble. Enguany arriba als 50 anys i, per reconèixer-ne la trajectòria, l’Ajuntament li entregarà una de les Medalles d’Honor 2021. La celebració dels 50 anys de l’entitat gracienca serà el 20 de novembre, amb el sopar anual, en què oferiran als socis el guardó.

El club ha canviat d’ubicació tres vegades

El Tres Peons va néixer el 1971 de la fusió de tres formacions d’escacs diferents, a on hi havia la cooperativa Teixidors a mà, ara el Teatreneu. I des del 2004 té seu a l’entitat gracienca El Centre, on es va traslladar des del Club Helena. Aquí, el club d’escacs Tres Peons ha crescut en nombre de jugadors, activitat i més premis.

Aquesta sala que tenim ara, no l’havíem tingut en cap dels altres llocs i això ens ha permès desenvolupar-nos com a club, de manera important”
Joan Galceran, president del club d’escacs Tres Peons

Tres vegades campions de Catalunya

Aquest club va començar amb tres equips participant en els Campionats de Catalunya i ara ja en són nou. El 2004 el primer equip va ser campió de Catalunya de la Segona Divisió i el 2007 va tornar a proclamar-se campió ascendint a la Divisió d’Honor, la màxima categoria d’escacs a Catalunya. Un fet que es va repetir el 2013.

Tots els membres del club són amateurs

El Tres Peons es defineix com un grup d’amics que juga a escacs i vol ensenyar aquest esport d’estratègia, sense professionalismes. En aquest sentit, el president de l’entitat, Joan Galceran, explica que estan satisfets de ser dels pocs clubs de Catalunya absolutament amateur que juga a la Divisió d’Honor. I ara, de rebre la medalla.

L’any 1971 quan es va fundar el Tres Peons, cap dels que érem allà, podíem somiar que alguna vegada l’Ajuntament ens concedís aquesta medalla”
Joan Galceran, president del club d’escacs Tres Peons

De 40 socis a més de 200 llicències

A punt de celebrar els 50 anys i de rebre el premi, des dels Tres Peons fan un balanç positiu. Joan Galceran explica que van començar amb una quarantena de socis i ara són el club amb més llicències a Catalunya per jugar a escacs, més de 200. I afegeix, “també som el club d’escacs que organitza més competicions“.