L’Associació de Veïns la Verneda Alta ha alertat que s’ha destruït part d’un grup de quatre mosaics de l’artista Armand Olivé Milián a un passadís que connecta la rambla de Prim amb el carrer de Camp d’Arriassa. Els operaris, que hi estan fent unes obres de millora, han arrencat part d’una de les obres.

Els veïns han explicat a betevé que aquest dilluns han vist un contenidor de runa amb les restes del mosaic i han demanat a l’Ajuntament que els autoritzés a recollir les peces. En la recollida hi han participat diverses entitats, veïns i els mateixos operaris.

Els mosaics són dels anys seixanta i no estan ni protegits ni signats, tot i que són obra d’Olivé Milián.

Declarar-los bé d’interès local

També segons els veïns, el Centre d’Estudis de Sant Martí de Provençals i l’Ajuntament estudiaran declarar aquests mosaics bé d’interès local, uns dels índex més baixos de protecció, però que ha de servir per salvaguardar aquestes peces. Les obres ara es reprendran però sense tocar els murals que queden.

A Twitter, l’Associació de Veïns la Verneda Alta han penjat algunes fotografies de les restes dels mosaics i de la recuperació de peces dels veïns.