Una dotació dels Bombers de Barcelona ha intervingut aquest matí al carrer de les Camèlies, 52 per extreure l’aigua que ha inundat un transformador soterrat d’Endesa. Un comerciant de la zona ha alertat els serveis d’emergència en veure que sortia fum d’un dels respiradors que hi ha a la vorera. L’actuació ha obligat a tallar el subministrament elèctric a diversos carrers des de les nou fins a les 12 del migdia i ha afectat uns 800 clients.

Segons explica José Sepúlveda, botiguer que ha presenciat l’incident, “de seguida ha vingut la Guàrdia Urbana i els Bombers han acordonat l’espai per poder actuar. No ha sortit gaire fum però he avisat de seguida ja que es tracta d’un transformador que causa problemes sovint“. Tot seguit, operaris d’Aigües de Barcelona han fet proves a diversos punts de la vorera per detectar on s’ha produït la fuita d’aigua. Això ha obligat a tallar el subministrament d’aigua als habitatges propers durant tota la tarda.

Els veïns reclamen que es renovi la xarxa elèctrica

Aquesta no ha estat la primera incidència que afecta els veïns propers al transformador. L’estiu del 2019 van patir un tall de subministrament que va durar gairebé dos dies i des d’aleshores asseguren que es produeixen talls intermitents de forma regular. Gregori Hidalgo, veí del carrer de les Camèlies, assegura que “som moltes famílies afectades i és un barri on hi ha molta gent gran. Volem una solució immediata per part d’Endesa que consisteix a renovar la xarxa en aquest tram de carrer”. El 2019 Endesa ja va substituir el transformador soterrat dues vegades per resoldre els talls, però segueixen produint-se sobretot a l’illa que formen els carrers de Sardenya, Camèlies i Praga i l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat.