(ACN) El clown nord-americà Jango Edwards porta a Barcelona un festival internacional que serveix, al seu temps, per donar el tret de sortida a la nova temporada d’espectacles de La Gleva Teatre. Des del 28 d’agost, i durant tot el setembre, Edwards farà una vintena de representacions que variaran cada setmana i en què es farà acompanyar per altres còmics de renom, com Leo Bassi, Jonnhy Melville, Pepa Plana, Tortell Poltrona, Mario Gas o Andreu Buenafuente, entre un total d’una trentena d’artistes d’arreu del món. ‘Jango Edwards: the man, the myth, the legend’ s’estrena divendres amb Cristi Garbo com a artista convidada.

A banda de les ‘Jango series’, com s’han batejat aquestes propostes programades els divendres, el festival també inclou altres propostes. Al ‘Festival of Fools’ –els dimarts i els dimecres–, Edwards recupera l’esperit dels festivals nascuts a finals dels anys 70 a Amsterdam, al Regne Unit i a França, i donarà a conèixer alguns del principals exponents del nou clown internacional.

“Si continuéssim sent clowns, el món seria millor”

Per als caps de setmana, el festival programa dos cicles ‘Cabaret cabrón’, dedicat a la follia, la sorpresa i la irreverència, i ‘Classic Duos’, una proposta que conjuga la irreverència amb els números més clàssics del món del clown. “Es despullarà sobre l’escenari com ha fet sempre”, avisa el director de La Gleva Teatre, Albert de la Torre.

De la Torre valora molt positivament l’aterratge d’Edwards a La Gleva a partir de divendres perquè és “una gran referència mundial” del món del clown. Sobre l’escenari, diu, Edwards “explicarà com naixem tots sent clowns i com anem perdent aquesta condició”. “És una llàstima, perquè si continuéssim sent clowns el món seria millor”, reflexiona el director.