Els treballadors de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona podran decidir a partir d’ara si acompanyen les comitives judicials als desnonaments. És un canvi que l’Ajuntament els ha notificat aquest dimarts i que satisfà una llarga reivindicació dels treballadors. Tal com ha explicat la treballadora social María José Ruiz en una entrevista al ‘bàsics’, d’ara endavant prevaldrà el “criteri tècnic” dels professionals per decidir si són presents en els llançaments.

Ruiz ha detallat que els treballadors de Serveis Socials valoraran si volen “que les famílies estiguin acompanyades” i ha assenyalat que, en cas de decidir que no, hauran de “fer un informe al jutjat per explicar els motius pels quals es decideix no assistir-hi”.

Maria José Ruiz, treballadora social
ENTREVISTA COMPLETA

“És una reclamació que arriba tard, però arriba”

María José Ruiz celebra la notícia però recorda que aquesta és una reivindicació del col·lectiu “des de fa molts anys” perquè denuncien que assistir als desnonaments els posa en “el punt de mira” i projecta la imatge que els treballadors de Serveis Socials són al costat de la comitiva i no pas de les famílies. De fet, a finals de maig Serveis Socials de Barcelona va fer vaga i una de les reclamacions era que se’ls deixés d’obligar a assistir als desnonaments.