Aquest dilluns ha obert un punt de vacunació mòbil al barri de Porta, al districte de Nou Barris. Concretament, està situat al carrer de l’Estudiant, número 14, a tocar de la plaça de Sóller. L’espai funcionarà fins aquest dijous, 23 de desembre, i per poder accedir-hi cal demanar cita prèvia. Es tracta d’un camió adaptat de l’empresa Seat que s’ha instal·lat en diversos punts de la ciutat els darrers mesos.

L’horari d’aquest punt mòbil és de 9 a 13 h i de 15 a 19 h i s’adreça a les persones majors de 60 anys que hagin de rebre la tercera dosi, les persones que van ser vacunades amb Janssen i que s’hagin de vaccinar de nou i també les persones majors de 15 anys que vulguin la primera dosi. En el cas del personal sanitari, no cal que demanin cita prèvia.

De moment, segons han explicat els responsables de l’espai a betevé, l’afluència és moderada i, sobretot, han administrat vacunes a primera hora del matí. Estant punxant dosis de Moderna.

Tot i que la Comissió de Salut Pública ha aprovat ampliar la dosi de reforç a les persones majors de 50 anys, encara no s’ha detallat en quin moment la podran començar a rebre. A més, també s’ha donat el vistiplau a la tercera punxada per a les persones majors de 40 anys.

Ara les comunitats autònomes hauran de concretar quin dia es comença a administrar la tercera dosi. A Catalunya el Departament de Salut ha anunciat aquest dilluns que totes les persones vacunades amb AstraZeneca ja poden demanar cita. Els darrers estudis demostren que la vacuna d’AstraZeneca té poca efectivitat davant de la variant òmicron, però també revelen que una tercera dosi del tipus ARN (Pfizer o Moderna) permet recuperar la protecció.

On vacunar-se amb cita?

Salut ha ampliat recentment el nombre de punts de vacunació que tenia oberts a tot el territori català per facilitar l’administració de la tercera dosi als majors de 60 anys, la població de risc, els sanitaris, les persones vacunades amb Janssen i ara també per iniciar la vacunació dels nens de cinc a 11 anys. Alguns d’aquests punts de vacunació també ofereixen la possibilitat de vaccinar-te sense cita, tot i que es recomana sol·licitar dia i hora.