Hospital del Mar
Foto: ACN

El Comitè d’Empresa de l’Hospital del Mar ha denunciat en un comunicat que la plantilla del centre “ja no aguanta més”. Culpa la direcció del centre del “constant abús” que exerceix sobre els empleats des de fa anys, que encara s’ha vist més afectat per culpa de la pandèmia. Els treballadors, de fet, reconeixen que s’estan plantejant accions “de tota mena, sense descartar la convocatòria de vaga” per després de les festes de Nadal. “Els aplaudiments s’han convertit en maltractament”, conclou el comunicat.

Els treballadors denuncien que, després d’anys de retallades, ara s’ha produït un “increment brutal” de la càrrega de feina que, sumat a una planificació “penosa” per manca de personal, “ha fet saltar la conciliació de la vida laboral amb la familiar i social”.

Presenten una denúncia urgent a Inspecció de Treball

Entre les decisions que els treballadors consideren més greus hi ha la que afecta la Unitat d’Hospitalització 30, que habitualment acull els serveis d’Urologia i Traumatologia, que ha hagut d’absorbir pacients de covid. El comitè denuncia que el mateix personal ha d’atedre pacients de covid i d’altres patologies, fet que exposa tant treballadors com pacients “a un risc que és del tot inadmissible”. De fet, la mateixa situació es produeix al servei d’Urgències i, per això, el comitè ja ha interposat una denúncia urgent davant d’Inspecció de Treball.

D’altra banda, el comitè també denúncia que s’obliga els treballadors a vacunar-se abans d’un dia festiu perquè així, si es troben malament, n’hagin d’assumir les conseqüències personalment.