La presidenta, la secretària i un dels vocals de la Fundació CIBI han estat detingudes per l’estafa amb què recaptaven diners per a infants amb càncer.

La investigació ha conclòs que del 2017 al 2020 la fundació hauria recaptat més d’un milió d’euros en donacions, dels quals només van destinar uns 4.000 a l’ajuda als infants malalts de càncer. Això representa només el 0,47 % del total de les aportacions benèfiques rebudes.

La magistrada titular del Jutjat d’Instrucció número 20 de Barcelona, així com la Fiscalia de Barcelona, han bloquejat els comptes corrents i han suspès cautelarment les activitats de la Fundació CIBI.

Després de passar a disposició judicial, la magistrada ha decretat llibertat amb fiança per a tots tres detinguts i la prohibició de sortir de l’estat espanyol.

El ‘modus operandi’: de guardiola en guardiola fins al milió

Al 2017 fundacions dedicades a l’ajuda a nens malalts de càncer van advertir la policia del funcionament presumptament anòmal de la Fundació CIBI. L’entitat tenia repartides unes 12.300 guardioles per recollir donatius en comerços col·laboradors arreu de l’estat espanyol.

Amb el pretext d’ajudar infants amb càncer i les famílies, i donar suport als infants en situació d’exclusió social, la fundació va acumular més de 80 € per guardiola de mitjana, fins a arribar a més d’un milió d’euros.