El Sindicat d’Habitatge de Gràcia ha denunciat aquest dissabte al migdia un intent de “desallotjament il·legal” al número 354 del carrer de Nàpols, a tocar de la travessera de Gràcia. El Sindicat explica que a l’edifici, propietat del fons d’inversió Cerberus, hi viuen des de l’abril cinc famílies en situació d’emergència d’habitatge. Totes han estat ja desnonades d’un altre edifici aquest últim any, durant la pandèmia. En total, hi viuen 15 persones, sis de les quals són menors.

Els Mossos fan acte de presència, però marxen

Aquest dissabte al migdia s’ha fet pública l’ocupació i dos furgons dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a l’edifici després d’haver rebut un avís. Després de fer algunes comprovacions, han marxat. Un fet que des del Sindicat d’Habitatge de Gràcia han viscut com una victòria i han celebrat que han aturat el desnonament.

Segons els agents, ara estan mirant de confirmar quan s’ha produït l’ocupació o la denúncia del propietari per veure si finalment hi ha un desallotjament exprés.

El bloc està ocupat per gent prèviament desnonada

Entre les veïnes del bloc hi ha l’Ana Maria Banegas, que ja va ser desnonada per aquest fons d’inversió el febrer del 2019. En aquell moment, l’empresa es va comprometre a un reallotjament que mai es va dur a terme. Ara, el Sindicat d’Habitatge de Gràcia ha ocupat aquest edifici per donar-li un habitatge on viure.

Coincideix amb la campanya “Guerra a Cerberus”

L’Ana Maria Banegas és també la portaveu de “Guerra a Cerberus”, una campanya unitària del Moviment per l’Habitatge a Catalunya, que té com a objectiu denunciar les pràctiques dels fons d’inversió estrangers. “Des dels successius governs de l’estat, s’ha posat una catifa vermella per tal que aquests fons puguin operar amb total llibertat, amb conseqüències nefastes per a la població, com l’increment de preus de lloguer i els desnonaments”.