D’ençà que es va aixecar l’estat d’alarma, les botellades s’han repetit cada cap de setmana en diversos indrets de la ciutat. La majoria de les grans aglomeracions s’han concentrat al passeig del Born, al passeig de Lluís Companys i al front marítim, especialment a les platges del Somorrostro i de Sant Miquel. Però no són els únics llocs on els veïns es queixen de l’incivisme que viuen cada nit.

Els veïns del carrer de Pere IV, entre Pamplona i Àvila, es queixen que no poden descansar a la nit per les botellades que es formen a la zona. Denuncien que cada cap de setmana va a més. Al principi només eren els caps de setmana, però ara les festes comencen ja els dimecres i s’allarguen fins diumenge. Diuen que la situació s’està tornant insostenible.

Centenars de persones es concentren al mig del carrer i tallen el pas dels cotxes. “De moment no ha passat cap desgràcia, però algun dia passarà. Els vehicles que circulen pel carrer han de parar i anar molt lents per no xocar amb les persones que estan de festa”, explica un dels veïns de la zona. A més, es queixa que quan avisa la Guàrdia Urbana, no sempre venen. I que quan fan acte de presència, només desplacen la festa uns carrers més enllà.

El soroll i les botellades no són nous al carrer de Pere IV. Abans de la pandèmia els veïns ja s’havien queixat d’aquesta situació. En aquesta zona hi ha molts bars musicals i diuen que quan la gent sortia s’enduia la festa al carrer. Però, ara, denuncien que la situació ha anat a més, i que la festa acostuma a començar al voltant de les 10 de la nit i s’allarga fins a altes hores de la matinada.