Diverses famílies s’han concentrat aquest dissabte al matí a la confluència del carrer de Servet amb el carrer d’Arbúcies, al barri de Sant Andreu, per reclamar una pacificació de carrers que no només tingui en compte l’eix principal del barri, en aquest cas el carrer Gran de Sant Andreu.

Segons expliquen alguns veïns, la redistribució del trànsit que ha comportat aquesta pacificació ha provocat que molts vehicles, com furgonetes i camions, acabin passant per zones com l’encreuament de Servet amb Arbúcies. “No estem en contra d’aquestes furgonetes, sinó de com l’Ajuntament ha canalitzat el trànsit per aquí després dels canvis de sentit del carrer Gran”, lamenta Pau Sotelo, veí i membre de la Plataforma per la Distribució del Trànsit.

Una casa del poble simbòlica

D’aquesta manera, durant l’acció d’aquest dissabte els veïns han construït una casa del poble simbòlica “per generar un espai de seguretat en aquest carrer que, teòricament, és per a vianants, però a la pràctica hi passen centenars de vehicles”. Així és com han reivindicat les famílies una distribució del trànsit i una pacificació global, “perquè siguin carrers on puguem caminar, jugar i siguin amigables per a les persones; volem que es pugui fer vida al carrer i, actualment, no ho podem fer“.

Canvis de sentit de la circulació

La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu segueix i a partir d’aquest dissabte s’implanten novetats. Canvia el sentit de circulació entre els carrers de Malats i Joan Torras, a més de la col·locació de nous senyals que han de reforçar els itineraris al carrer de Segarra. El carrer de Santa Marta també canvia el sentit de circulació a partir d’aquest cap de setmana. L’obejctiu del pla és alleugerir la càrrega de trànsit rodat en els carrers propers.