oci nocturn

Ja hi ha data per a la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya: discoteques, bars musicals i sales de ball podran obrir a partir del 21 de juny, dilluns, dos dies abans de la revetlla de Sant Joan. Així ho han acordat la Generalitat i FECASARM (la patronal del sector de l’oci nocturn).

Ara bé, encara cal el vistiplau definitiu del Procicat, que podria arribar les properes hores. Ho han avançat fonts de FECASARM a través d’un comunicat, on han explicat que l’entitat havia proposat reobrir abans del 21 de juny per evitar botellades a carrers i places, com ha passat els últims caps de setmana.

Horari de les discoteques, fins a les 3.30 h

Més enllà de la data, també s’han concretat alguns detalls que quedaven pendents. Per exemple, l’horari: les discoteques, finalment, podran estar obertes fins a les 3:30 h. Pel que fa a l’aforament, serà d’un 50 % a l’interior dels locals i d’un 100 % als espais exteriors. Tal com marcava el protocol de l’oci nocturn aprovat per la Generalitat a finals de maig, els clients podran ballar a les pistes de ball sense guardar distàncies de seguretat. Això sí, sí que s’haurà de dur la mascareta ben posada i no es podran consumir begudes mentre es balli.

L’anunci de la reobertura de sales de ball i discoteques a Catalunya arriba dies després que el BOE publiqués l’acord que es va assolir (sense consens) en el Consell de Interterritorial de Salut. Un document que cedeix a les autonomies en la situació de Catalunya la potestat de permetre la reobertura de l’oci nocturn.

FECASARM qualifica d'”històrica” la decisió

La patronal del sector de l’oci nocturn, FECASARM, ha qualificat d'”històrica” la decisió del govern català a qui ha agraït “la valentia”. L’acord, expliquen, inclou la petició del sector de poder obrir més enllà de les 3 h i de revisar les mesures cada 15 dies per poder ampliar l’horari si la situació epidemiològica continua millorant. La patronal ha demanat, això sí, que es pugui reobrir abans del dia 21 i també poder fer servir la barra per consumir, sense necessitat d’estar assegut. Des de l’altra patronal de l’oci nocturn, FECALON, també han valorat positivament l’acord per “no prolongar l’agonia del sector de l’oci nocturn”.

Collboni defensa esponjar places i platges

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha celebrat l’anunci de la reobertura de l’oci nocturn. “És molt important perquè traurà pressió a l’espai públic els caps de setmana i la revetlla de Sant Joan”, ha assegurat. A més, el primer tinent d’alcalde també s’ha mostrat confiat que el sector de l’oci nocturn “pot garantir les mesures de seguretat” i ha aplaudit que la reobertura de sales de ball i discoteques ajudi les famílies que viuen d’aquest sector.

El govern català satisfet pel principi d’acord

La directora general del departament de Salut, Meritxell Masó, també ha valorat positivament la reunió amb el sector de l’oci nocturn. Ha explicat que ara estudiaran les propostes del sector de l’oci nocturn per veure si n’afegeixen alguna al “principi d’acord” a què han arribat. Masó ha afegit que també serà necessari fer un registre de persones que entrin als locals, que s’haurà de guardar durant un mes.