Les macrobotellades continuen sent un clàssic de les nits dels dijous des de fa setmanes. Tres dies abans de la reobertura dels locals d’oci nocturn, la festa al carrer és una bona opció (potser l’única) per a molts joves amb ganes de passar-s’ho bé. Aquest dijous a la nit, la Guàrdia Urbana ha desallotjat 3.400 persones a Barcelona

El passeig del Born és un dels punts on s’acumula més gent, molts cops estrangers. Gairebé ningú no porta mascareta, no hi ha distàncies i molts porten begudes comprades en supermercats o a venedors ambulants. “Si fins al dia d’avui no tenim el coronavirus és que som immunes”, assegura una de les noies que participa d’aquesta festa improvisada. No és l’única que ho pensa. “No tenim por al coronavirus. Jo no hi crec. Per això, si no em fa por la covid, com m’han de fer por unes copes?”, es pregunta una altra.

“Si no em fa por la covid, com m’han de fer por unes copes?”

Cada cop més turistes a les botellades

Les platges són un altre dels punts on es concentra més gent. Aquí la presència de turistes també és significativa. De fet, la Guàrdia Urbana reconeix que una part important dels participants són de fora, molts d’ells francesos. Tant és així, que el mateix tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha demanat als cònsols en una reunió que alliçonin els seus joves per evitar les botellades.

Salut vol atreure la gent jove perquè es vacuni

Salut és conscient que la percepció del risc de tenir la covid és més baixa entre la gent jove i, per tant, costa més transmetre la necessitat de vacunar-se. Per això, des del departament estan dissenyant estratègies per atreure aquest sector, que s’anunciaran “properament”. A més, també s’ha obert la vacunació de les persones d’entre 35 i 39 anys, i hi haurà més franges “en els propers dies”.

A banda del risc sanitari, les botellades s’han convertit en un malson per als veïns. Se’n queixen al Born, però també en altres punts de la ciutat, com a les places de Gràcia, que s’han començat a organitzar per denunciar-ho.