barra discoteca

El Procicat ha donat el vistiplau al pla sectorial que permetrà la reobertura de les discoteques i l’oci nocturn a Catalunya. El document quedarà en pausa fins que l’Estat espanyol aixequi el tancament sectorial decretat a l’agost, però de moment el pla preveu mesures generals per l’obertura de discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals o karaokes.

El protocol detalla, per exemple, els requeriments que caldrà seguir al control d’accés als locals, així com també la distribució i gestió de les zones de ball i de restauració. També estableix les mesures d’higiene, neteja, desinfecció o ventilació exigibles per poder desenvolupar les activitats.

Control d’accés i venda anticipada d’entrades

Segons el document aprovat, en locals amb un aforament superior a 500 persones serà obligatori tenir algun sistema telemàtic de venda anticipada. La reserva d’entrades, a més, haurà de ser nominativa per facilitar la traçabilitat en cas que s’hi detecti algun brot de coronavirus.

En canvi, els locals que tinguin un aforament menor, aquesta condició serà només recomanable. Aquests sistemes telemàtics haurien de permetre també consultar la disponibilitat de l’aforament per evitar aglomeracions als accessos. També hauran de garantir que, en cas de cues, es mantingui la distància de seguretat a l’exterior, lloc on també hauran d’exigir que les persones que esperen per entrar duguin ben posada la mascareta. Els fluxos d’entrada i sortida hauran de ser diferenciats.

Les entrades que no s’hagin venut de manera telemàtica es podran vendre a taquilla, on els clients s’hauran de registrar i deixar-hi el seu contacte.

Aforaments, pistes de ball i barra

Els aforaments permesos aniran en funció del que tingui autoritzat cada local. Cal garantir que es mantinguin unes determinades distàncies interpersonals i minimitzar la possibilitat de contagis. Es podrà estar a les pistes de ball amb condicions: en locals amb aforament de més 500 persones, l’espai haurà d’estar perimetrat i en tots els casos serà obligatori portar mascareta. No s’hi podrà consumir.

Pel que fa al servei de barra, s’haurà de garantir la distància interpersonal i eliminar tots els utensilis que puguin ser d’ús comú o compartit. Els clients només es podran treure la mascareta per menjar o beure.

Intensificar la neteja dels locals

Pel que fa a la neteja, el protocol insta a intensificar les tasques d’higiene i desinfecció i a tenir un protocol adaptat a l’aforament, l’ocupació, el tipus d’activitat i els usos de cada local. També s’haurà de garantir la renovació de l’aire amb sistemes de ventilació i mantenir la màxima aportació possible d’aire exterior als locals. Segons el protocol, en aquells espais que només disposin de ventilació natural, “caldrà maximitzar el cabal d’aire” obrint portes i finestres. La recomanació és ventilar, com a mínim, tres vegades al dia durant 10 minuts, començar la ventilació dues hores abans d’obrir el local i mantenir-la en funcionament una hora després del tancament.