El Centre d’Atenció Primària del Raval Nord ha organitzat, aquest dissabte, una jornada de portes obertes a la plaça dels Àngels per vacunar la comunitat filipina. Des de les 10 del matí, al voltant d’un centenar de persones treballen en aquesta iniciativa al punt de vacunació de la Facultat d’Història de la UB.

Aquesta jornada està especialment dirigida a la comunitat filipina perquè s’ha detectat que la seva taxa de vacunació de la covid-19 era molt baixa. Núria Villanueva, adjunta de direcció del CAP del Raval Nord, explica que han comprovat que la taxa de vacunació en la comunitat immigrant és més baixa per les barreres lingüístics i les dificultats per demanar cita a través de l’aplicació de La Meva Salut o el web.

Hem insistit en el col·lectiu de la comunitat filipina, perquè era una de les que teníem menys vacunada i tenim una població molt important de filipins al Raval Nord
Núria Villanueva, adjunta de direcció del CAP del Raval Nord

Tot i que es tracta d’una iniciativa del CAP del Raval Nord, gairebé el 100 % de les associacions filipines hi han participat. Una de les accions ha estat oferir un servei de traducció per superar la barrera lingüística. El president de Kalayaan BCN, Marc Malapital, explica que els ajuden per concertar properes cites: “També se’ns han apropat menors de 40 anys que necessitaven ajut per demanar cites o per saber com funcionava l’alta a La Meva Salut.”

Aquesta jornada també està oberta a altres persones que vulguin vacunar-se sempre que tinguin més de 40 anys i siguin veïns del Raval. La vacunació en aquest punt es fa amb la vacuna monodosi de Janssen i continuarà des de les tres de la tarda fins a les set del vespre.