Revetlla de Sant Joan a la platja

L’Ajuntament ha detallat en una roda de premsa aquest dimecres la seva decisió d’obrir les platges per la revetlla de Sant Joan. Hi han intervingut el tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. Batlle ha defensat que fa més d’un mes que es va aixecar el toc de queda i que és necessari alliberar espais per absorbir el volum de gent que vol celebrar, en aquest cas, la revetlla.

La compareixença s’ha fet després de la trobada de Barcelona amb els ajuntaments metropolitans, que s’han reunit per acordar una decisió unànime. Fa una setmana Albert Batlle ja va assegurar que les platges es mantindrien obertes la revetlla de Sant Joan.

El Procicat ha enviat un document als consistoris en què recomana limitar els accessos a les platges i, fins i tot, tancar-les. Una recomanació que ha recordat el recent conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, perquè considera que cal ser “prudents”. Batlle ha dit que hi ha coordinació amb el Procicat, però ha defensat que tancar les platges “no era viable” perquè, en conseqüència, les aglomeracions es traslladarien a altres zones de la ciutat. Tot i això, ha deixat clar que hi haurà control d’accés a les platges i que no s’hi podran entrar begudes alcohòliques.