revetlla Sant Joan platja
Foto: Vicente Zambrano González

L’Ajuntament de Barcelona aposta per una revetlla de Sant Joan “cívica, tranquil·la i familiar”. Serà una nit “amb millors condicions” que la del 2020, quan no es va poder fer la celebració per la pandèmia. El consistori mobilitzarà 350 agents de la Guàrdia Urbana durant la nit de la revetlla, dels quals 150 es dedicaran exclusivament al control de les platges. “Hi haurà una forta presència policial”, ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau.

Es blindarà la Barceloneta per impedir creuar el barri

La principal novetat d’aquest any és que es limitarà l’accés a la platja de la Barceloneta únicament als dos extrems de la sorra, per l’Hospital del Mar i els clubs de natació. L’objectiu és evitar que es creui el barri per entrar i sortir, i reduir així les molèsties als veïns, molt queixosos amb les botellades dels últims dies. A més, la Guàrdia Urbana també vigilarà els carrers interiors per controlar que es respecta el descans.

L’estacionament de vehicles, prohibit a tot el litoral

Pel que fa a la resta de les platges de Barcelona, es prohibirà l’estacionament de vehicles a tota la franja litoral. Els agents controlaran l’accés a la platja i que no s’hi entri amb begudes alcohòliques, ni equips de música ni tendes de campanya. L’objectiu és evitar que s’hi puguin celebrar festes no autoritzades. D’altra banda, les guinguetes estaran obertes fins a les 3:30 h.

A diferència de l’any passat, Barcelona tornarà a tenir fogueres aquest Sant Joan. Hi haurà cinc fogueres majors, tres a l’Eixample i dues a Sant Martí.

Colau: “No permetrem el descontrol a les platges”

L’alcaldessa Ada Colau, entén les ganes de celebrar de la ciutadania després d’un any i mig de pandèmia però ha estat taxativa: “No permetrem el descontrol a les platges”.Assegura que si després de Sant Joan no es corregeix el mal ús de les platges s’estudiaran “mesures”. “No permetrem que les platges de Barcelona s’associïn al descontrol”, ha sentenciat.

A les 6 h es desallotjaran les platges

Com cada any, també s’ha previst un dispositiu per desallotjar i netejar les platges després de la revetlla. Es posarà en marxa a les 6 h del dijous 24 de Juny. Hi participaran 120 agents de la Guàrdia Urbana, que s’encarregaran de dispersar a la gent que encara quedi a la sorra. Després actuaran els equips de neteja formats per 325 persones i 77 vehicles de servei.