Protecció Civil ha enviat un document als ajuntaments amb les pautes de seguretat per a la revetlla de Sant Joan, en el qual es recomana el tancament de les platges si no s’hi pot controlar l’accés o l’aforament per evitar aglomeracions. La recomanació entra en contradicció amb la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de fa uns dies de mantenir obertes les platges de la ciutat durant la nit de la revetlla.

Joan Ignasi Elena i Albert Batlle es reuniran aquesta setmana

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat prudència per a la nit de la revetlla i ha recordat que no obrir les platges és una recomanació. En una entrevista a RAC1, Elena ha anunciat que aquesta setmana es reunirà amb el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. El conseller diu que vol parlar amb l’Ajuntament sobre com es farà aquesta obertura de platges per la revetlla. Recorda, però, que aquesta és una nit “molt sensible”. “Hi ha unes condicions que s’han de complir i que les hem de garantir”, ha afirmat. Batlle va explicar fa uns dies que el consistori treballa en un dispositiu de seguretat similar al d’altres anys.

Evitar aglomeracions en espais no controlats

Protecció Civil recorda que la concentració de persones és un factor de risc de contagi de la covid, especialment en les trobades en què es consumeixen aliments i begudes i en què és difícil mantenir mesures de seguretat com la distància o la mascareta. En aquest sentit, demana “orientar la celebració cap a activitats de format reduït amb un nombre baix de persones“. També recomana “evitar les aglomeracions en espais no controlats o activitats no organitzades”, com poden ser les platges.

La Generalitat recorda que les trobades i els sopars a l’aire lliure han de ser d’un màxim de 10 persones i s’ha de mantenir dos metres de distància entre grups.