Aparador d'una botiga de Sant Antoni

El sector comercial de Barcelona ha fet una crida als establiments no essencials a obrir aquest dissabte 13 de març, de 10 a 13 h. Associacions com la Fundació Barcelona Comerç, PIMEComerç Barcelona, Barcelona Oberta i Comertia demanen a aquestes botigues aixecar la persiana com a acció simbòlica per exigir que puguin obrir amb normalitat aquest dia del cap de setmana, malgrat la pandèmia pel coronavirus.

Les entitats conviden aquest tipus de comerços a obrir sense incomplir la normativa vigent. D’acord amb les restriccions actuals, aquests establiments no poden obrir amb normalitat els dissabtes: tenen prohibit fer vendes físiques i al detall. Ara bé, poden obrir entregant un producte prèviament reservat pel client per internet o per telèfon. Per això, Barcelona Comerç anima els treballadors a instal·lar un taulell a l’entrada aquest dissabte per oferir productes, però sense que ningú pugui entrar dins de la botiga.

A més, en la mesura que sigui possible es recomana que en el lliurament s’eviti el contacte directe amb els clients.

Pendents de les noves mesures del Procicat

Aquest dissabte podria ser el darrer en què els comerços no essencials tenen prohibit obrir amb normalitat. El govern de la Generalitat en funcions compareixerà aquest dijous al migdia per anunciar quines restriccions es flexibilitzaran a partir de dilluns, 15 de març.

De moment, fins que no es facin públics canvis en la normativa, només els comerços essencials poden obrir el cap de setmana. En canvi, els considerats no essencials ja fa dos mesos que romanen tancats en dissabte per la situació actual de la pandèmia.