(ACN) La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa, entre d’altres mesures. El pacte compta amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat i de les mateixes comunitats, representades a la comissió, però haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres vinent.

Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeracions o concentracions. També s’ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones, tant a l’exterior com a l’interior, i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada.

Es desaconsellen les reunions amb no convivents

El document inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats. A banda, es considera pertinent fer una campanya institucional per evitar la “relaxació de comportaments” amb el lema “No salvem setmanes, salvem vides”.

Altres mesures fan referència a una relaxació de les restriccions a les residències geriàtriques amb els membres vacunats. Per exemple, es flexibilitzaran els règims de visites i sortides, tal com ha anunciat ja el Departament de Salut. Ara bé, es recomana continuar mantenint les mesures d’higiene i prevenció com l’ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat, així com una ventilació adequada.

Una altra mesura que s’estableix en l’àmbit residencial és que els treballadors han d’estar vacunats per treballar-hi. Per tant, per als nous professionals, caldrà establir la pauta de vacunació tan aviat com sigui possible