Foto: Marc Lozano

(ACN/ Redacció) El professor de la Facultat Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL), Xavier Sastre, acusat d’assetjar sexualment tres alumnes ha iniciat un procediment judicial contra el centre universitari per acomiadament nul i vulneració del dret fonamental de presumpció d’innocència. En un comunicat, el docent ha negat que el protocol establert des de la universitat s’hagués conclòs “amb totes les garanties” i ha remarcat que no va tenir una defensa “legítima ni digna” en el si de la Comissió d’Investigació que es va fer. Ha afirmat que la URL li ha negat conèixer el contingut de les denúncies que les estudiants van presentar contra de la seva persona i ha indicat que al burofax que notificava el seu acomiadament no apareixia cap referència a l’assetjament.

D’acord amb el comunicat, el procés  judicial que Xavier Sastre ha iniciat és contra la Fundació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), així com d’altres persones físiques i jurídiques, i fa referència a l’acomiadament efectuat pel centre universitari el passat mes de maig. El docent de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, ha explicat que exigirà la nul·litat de l’acomiadament perquè considera que en el procediment intern previ que va obrir la universitat arran dels fets, “es van vulnerar els seus drets fonamentals”. El docent ha negat rotundament que el protocol s’hagués conclòs “amb totes les garanties” i ha dit que “no ha existit ni existeix ara com ara cap opció de defensa atorgada per la Universitat Ramon Llull”.

De baixa pel “trauma” patit

Xavier Sastre també ha negat rotundament que fos suspès de sou i feina durant tres mesos el passat mes de setembre del 2022 i ha assenyalat que “de mutu acord” amb el degà de la facultat de Publicitat i Relacions Internacionals, Josep Lluís Micó, va acollir-se a una baixa laboral “per motius personals i emocionals vinculats”.

Així, ha explicat que entre d’altres circumstàncies, va haver de deixar el seu lloc de feina “pel trauma d’haver patit una sèrie d’acusacions infundades” contra ell. El comunicat també ha recordat que ni la Facultat de Publicitat i Relacions Internacionals, ni la Fundació Blanquerna, així com tampoc cap estudiant, han acudit a instàncies policials o jurídiques.