Selectivitat 2023 PAU Catalunya

Després de la convocatòria del 2022, que es va fer sense restriccions de la covid, molts alumnes que ara fan segon de batxillerat ja tenen la vista posada en la Selectivitat 2023 i els exàmens de les PAU a Catalunya. Encara falten mesos, però ja ha engegat un curs escolar que serà decisiu abans no arribin les proves per accedir a la universitat. Estàs pendent de la Selectivitat 2023? T’expliquem què és el que se sap fins ara de les pròximes PAU. Ja hi ha data? I horaris? Com seran els exàmens? Com puc preparar-me?

Actualitzarem aquesta pàgina tan bon punt es vagi coneixent més informació sobre la Selectivitat 2023.

Què vols saber sobre la Selectivitat 2023?

Notes de tall 2022-23 a Catalunya en PDF: busca el teu grau i universitat amb el cercador de betevé!
En aquesta pàgina pots recuperar els exàmens de la selectivitat 2022 i consultar les correccions i solucions de les PAU

Dates de la Selectivitat 2023 i horari

La convocatòria ordinària de la selectivitat sol fer-se al juny i l’extraordinària, al setembre. Ara bé, ara per ara encara no es coneixen ni la data ni els horaris concrets de les PAU del pròxim any.

Actualitzarem la informació tan bon punt hi hagi novetats. Primer es coneixeran els dies dels exàmens i després, les hores concretes. Quan se sabrà tot plegat? Has de tenir en compte que, per les proves del 2022, la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va ser l’1 de febrer, uns quatre mesos abans dels exàmens.

Com seran els exàmens de la Selectivitat? Hi ha canvis?

Fins ara, tot apuntava que la selectivitat del 2023 seria l’última que seguirà el mateix model que anys anteriors. La pròxima convocatòria de les PAU serà com la dels altres anys, amb assignatures i temes que l’alumne haurà de memoritzar i d’entendre per superar la prova. Per tant, les PAU del 2023 no tindran canvis.

Ara bé, a partir del curs 2023-24, l’objectiu era que la selectivitat fos diferent: més competencial i menys memorística. D’aquesta manera, es buscava que les preguntes apel·lessin al raonament crític dels estudiants. Tot plegat, pels canvis del nou batxillerat. Ara bé, tal com ha avançat el diari Abc, l’examen nou de les PAU s’ajorna un any i el del 2024 sofrirà algun canvi, però no de gran importància. Per tant, la part memorística seguirà tenint un pes important.

Correccions de la selectivitat 2022: exàmens i solucions de les PAU a Catalunya en PDF
En aquesta pàgina pots recuperar els exàmens de la selectivitat 2022 i consultar les correccions i solucions de les PAU

Això vol dir que els primers gran canvis arribaran a partir de les PAU del 2025. I no vindran tots de cop: l’objectiu és que sigui progressiu, amb l’horitzó 2028, primer any en què previsiblement la nova prova serà definitiva.

Assignatures de les PAU 2023

Aquestes són les assignatures que van entrar a les PAU 2022 i que, si no hi ha cap canvi, tornaran el 2023:

  • Llengua castellana i literatura
  • Llengua estrangera
  • Anàlisi musical / Cultura audiovisual / Electrotècnia / Física / Geografia
  • Llengua catalana i literatura
  • Ciències de la terra i medi ambient / Fonaments de les arts / Grec / Matemàtiques aplicades a les ciències socials
  • Disseny / Economia de l’empresa / Literatura catalana / Química / Tecnologia industrial
  • Història
  • Dibuix artístic / Llatí / Matemàtiques
  • Biologia / Dibuix tècnic / Història de l’art / Història de la filosofia / Literatura castellana

Altres exàmens de la Selectivitat per preparar-te

Has de fer la selectivitat del 2023 i ja vols començar a preparar-te? Pots consultar els exàmens de les PAU del 2022 i, també, fer els exàmens per temes. Pots consultar, fins i tot, els enunciats i les correccions de la convocatòria del setembre.

També pots consultar les correccions d’altres anys:

5 objectes prohibits que no pots tenir a la taula durant els exàmens de la selectivitat

Com funciona la Selectivitat?

La Selectivitat funciona de la següent manera: l’alumne ha de fer els exàmens de la fase general (cinc en total) i també pot presentar-se a la prova específica (amb ponderacions) per pujar nota fins a un màxim de 14 punts. Com més a prop de 14 sigui la nota, més probabilitats tindrà d’accedir al grau desitjat. La nota necessària varia cada any, en cada grau i en cada universitat en funció de la demanda d’aquell mateix any. Per tant, l’estudiant no sabrà segur si ha entrat o no al grau escollit fins que no hagin passat setmanes des de la fi dels exàmens.

Què entra a la Selectivitat 2023?

A la Selectivitat 2023 entren aquelles matèries que t’ensenyen durant 1r i 2n de batxillerat. Durant els dos cursos previs a les PAU, els professors insistiran en aquells temes que són susceptibles d’entrar a les proves, així que estigues atent als seus consells i les seves advertències! Mira, per exemple, què va entrar a les PAU del setembre del 2022.

Com preparar la Selectivitat?

Tens diverses formes de preparar la Selectivitat 2023. Pots consultar els exàmens de les PAU del 2022, les del 2021, les del 2020 o les del 2019. També tens l’opció de fer els exàmens de la Selectivitat per temes.

On he de fer la Selectivitat 2023?

Aquí t’expliquem com saber on has de fer la Selectivitat 2023 a Catalunya.

Com calcular la nota de tall de la Selectivitat?

A betevé pots calcular la nota de tall després de la Selectivitat. T’expliquem com fer-ho!