Foto: Ajuntament de Barcelona

(ACN/Redacció) La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna ha acomiadat el professor acusat per diversos alumnes d’assetjament sexual. Segons explica en un comunicat que signa la directora general de la facultat, Giorgia Miotto, la comissió que ha investigat les denúncies que pesaven sobre el professor ha conclòs que “els fets han estat qualificats de molt greus“.

El conveni col·lectiu de l’entitat estipula que en casos d’aquesta mena és procedent acomiadar l’implicat. Cal recordar que el setembre passat hi va haver una primera denúncia sobre el mateix professor que ja va comportar que se l’apartés uns mesos de la docència.

Quatre denúncies d’estudiants

El professor acumulava quatre denúncies d’estudiants de la facultat per assetjament sexual. La primera es va presentar al mes de setembre. Aleshores, el docent ja va complir una sanció pels fets. La setmana passada, després que es coneguessin més casos de suposat assetjament sexual, el centre universitari va tornar-lo a apartar de la docència com a mesura cautelar.

Es crearà un punt lila físic i un de digital

En paral·lel, la universitat ha anunciat la creació d’un punt lila físic i un de digital per informar i sensibilitzar sobre les agressions i el ciberassetjament. Des d’allà es donaran a conèixer les mesures de prevenció que s’adoptaran. 

El punt lila digital i físic també inclourà el contacte de les persones responsables. Aquests espais garantiran la confidencialitat de les preguntes, denúncies o qualsevol demanda d’informació que rebi dels estudiants afectats.