(ACN/Redacció) La Policia Nacional ha desmantellat un grup a Barcelona que estafava a través d’enganys amorosos o d’anuncis falsos de lloguer arreu de l’estat. Segons el cos policial, van fer almenys 17 de les anomenades “estafes de l’amor” i en total haurien sostret més de 22.000 euros. El grup desarticulat està format per quatre persones i el líder és un prolífic estafador que utilitzava el contacte personal i les xarxes socials, principalment aplicacions de cites.

Pel que fa a les ofertes falses de lloguer, s’anunciaven en diverses plataformes en línia i s’oferien a un preu més baix del que marca el mercat immobiliari. Les víctimes feien transferències a mode de fiança a canvi de res. Amb l’altra modalitat, el líder intimava amb homes o dones, que també coneixia en gimnasos i fins i tot hi establia relacions íntimes per guanyar-se la seva confiança i demanar-los els diners. El detingut també utilitzava les víctimes per rebre diners d’altres persones estafades prèviament via transferència, per evitar així ser detectat.

El grup utilitzava persones com a mules

En la investigació, la Policia Nacional també ha identificat persones que actuaven com a mules; és a dir, que feien d’intermediàries en ple coneixement dels fets, a canvi d’una contraprestació econòmica. A més de detenir l’autor de les estafes, s’ha pres declaració a dues persones més.