Les obres de remodelació del Camp Nou encaren l’etapa més intensa i la reixa que separa l’estadi de la travessera de les Corts s’omple cada dia de curiosos, nostàlgics i turistes que en fan un seguiment detallat. Molts són socis culers de desenes d’anys que veuen com els records es desfan a mans d’excavadores i grues. Juny i juliol són els mesos de més feina amb més d’un centenar d’entrades i sortides de camions plens de runa.

Jaume Ortiz de Zárate, soci i veí de la zona, considera que “les obres les fan amb molta cura perquè desenrunen i hi tiren aigua constantment per no molestar el veïnat“. Apunta, però, que no sap com es pagaran aquests treballs, en referència a la situació econòmica del club. De Zárate es queda bocabadat amb l’anar i venir constant de camions amb runa. Hi ha tres operaris que s’encarreguen d’anotar la quantitat d’entrades i sortides diàries que hi fan.

Capta fotos diàries per documentar el procés

Manel Blanco, antic membre dels Boixos Nois i soci durant més de 40 anys, assegura que sent “molta pena” perquè recorda molts moments a l’estadi mentre les màquines treballen. Un altre curiós, Carlos Serra, explica que les obres han deixat al descobert com era l’estadi original, i que això li fa venir memòries de quan veia partits amb el seu pare.

Hi ha altres veïns que pretenen documentar tot el procés de remodelació, com en Kharim Belkazemi, que va al camp quasi cada dia des del Poble-sec per fer-hi fotos que passaran a la història. Alguns turistes despistats no saben que no es pot visitar el Camp Nou i s’han de conformar amb el ruta pel museu provisional i les botigues de records.

Els veïns demanen que els entorns siguin segurs

L‘Associació de Veïns del Camp Nou demana que després d’aquestes obres els entorns siguin més segurs i que els Jardins de Bacardí quedin tancats quan hi ha partit, per evitar aldarulls i incidents. Està previst que el Barça hi torni a jugar al novembre del 2024 però la reurbanització de l’entorn no s’acabarà fins a la temporada 2026-2027.